Senior Toezicht Zorg

Hét ontwikkel en intervisie programma voor ervaren toezichthouders in de zorg.

In een dynamische zorgomgeving waar cliënten voortdurend de beste passende zorg, maatschappij en wetgeving continu steeds hogere eisen stelt, binnen een complexe samenhang van diverse interne en externe stakeholders, weeg je als toezichthouder of commissaris vele belangen. Je stelt kritische vragen en houdt plannen tegen het licht om de organisatie te ondersteunen succesvol te zijn. De toezichthouder staat steeds dichter bij de organisatie en ook toenemende aansprakelijkheid stelt hogere eisen aan de rol.

Neem je je functie als ervaren toezichthouder in de zorg serieus, dan investeer je in een degelijk ontwikkelprogramma, dat naadloos aansluit bij reeds verworven kennis en kunde. Tijdens de intervisies wordt stevig doorgepakt op rolreflectie en er worden handvatten en ondersteuning gegeven bij het oplossen van actuele, complexe vraagstukken en dilemma’s.
De complexe casuïstiek is gebaseerd op situaties uit de werkelijkheid en daagt je uit om vanuit verschillende paradigma’s, betere oplossingen te ontdekken en verkennen. Daarnaast ontwikkel je je skill set in interactie met peers, experts, professoren en inspirerende sprekers, onder andere op het gebied van het herkennen en gebruiken van “soft signals”. Het programma bevat deelname aan een excellente online community, ruime online media & documentatie en jaarlijks 3 actieve en intensieve intervisiedagen, met inspirerende sprekers.

Jaarlijks wordt er een ASTZ zorgcongres georganiseerd. Alle deelnemers aan de ASTZ programma’s hebben vrije toegang tot het congres en leveren door het jaar heen een belangrijke bijdrage aan de inhoud van het zorgcongres, dat specifiek bedoeld is voor leidinggevenden in de zorg. Op deze manier is er een bredere leerervaring binnen zorginstellingen op de specifieke thema’s uit de ASTZ programma’s. ASTZ levert op deze manier een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de zorg.

STUDIEDUUR

De totale opleiding heeft een omvang van 10 EC en kent een doorlooptijd van 48 maanden, met als afsluiting een certificaat van de Open Universiteit. Je kunt ook 1 jaar participeren, er wordt voor dat jaar wel EC punten toegekend, echter geen certificaat. Je neemt per jaar actief deel de online community, drie intervisiedagen en een ASTZ zorgcongres.

STUDIEBELASTING INDICATIE IN UREN

70 uren (2,5 ec per jaar) totaal 10 ec voor het diploma (in te brengen in MBA bij de Open Universiteit)

DIPLOMA

Bij succesvolle afronding van de opleiding behaal je het Certificaat Senior toezichthouder in de zorg.

BEDOELD VOOR

Ben jij een ervaren toezichthouder in de zorg en wil je serieus investeren in je ontwikkeling?

Je hebt meer dan drie jaar actuele ervaring in een of meerdere toezichthoudende rollen bij een (middel-) grote zorginstelling. Je bent je bewust van de steeds hoger eisen die aan je rol worden gesteld met de daar bijbehorende aansprakelijkheid. Je wilt je impact vergroten. Vakmatige verdieping zie je als verrijking en je vergaart graag de tools om die te vertalen naar de praktijk. Ben jij de Senior toezichthouder die samen met gelijkgestemden wil werken aan een nog krachtiger fundament als ervaren toezichthouder of commissaris? Dan is dit wellicht dé opleiding voor jou.

INGANGSEISEN

Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring opgedaan in een toezichthoudende rol bij een (middel-) grote zorginstelling in Nederland.